Hari Raya + Hari Guru = Hari RaGu YaRu 2010.. eH??

Posted by S Tungku on Saturday, October 16, 2010 with No comments


Sejurus selepas sembahyang sunat hajat bagi Tahun 6 yang menghadapi PSR diungkayahkan, sambutan Hari Raya dan Hari Guru yang diadakan serentak telah memeriahkan suasana dewan SR Tungku pada pagi hari Khamis, 30 September 2010.

Majlis dimulakan dengan kata-kata aluan dari Penolong Guru Besar I, Cikgu Saramah binti Mail dengan ucapan khas Hari Guru dan seterusnya ucapan khas Hari Raya kepada semua murid-murid serta guru-guru yang hadir pada waktu itu. Turut hadir di majlis itu ialah Guru Besar, Cikgu Haji Suhaili bin Haji Jaafar dan Penolong Guru Besar II, Cikgu Fizawati binti Haji Khanafiah.

Majlis diserikan dengan persembahan Hari Raya dan Hari Guru dari murid-murid Pra, Tahun 1 hingga Tahun 6. Persembahan dan pertandingan fesyen Hari Raya meriuhkan lagi suasana keramaian dengan gaya dan aksi murid-murid yang menyertai pertandingan tersebut. Hadiah bagi pemenang-pemenang telah disampaikan oleh Penolong Guru Besar I.

Guru Besar, Cikgu Suhaili bin Haji Jaafar, berkesudian menyampaikan derma hasil kutipan dari murid-murid serta ibu bapa dan penjaga dan guru-guru kepada salah seorang murid di sekolah ini yang telah menjadi mangsa kebakaran di rumah beliau di Kampong Tungku.

Acara kemuncak dimajlis itu ialah penyampaian cenderahati khas Hari Guru oleh Guru Besar kepada semua guru-guru Sekolah Rendah Tungku Brunei III dan diikuti dengan sesi bersalaman bersama murid-murid dan guru-guru sempena Hari Guru dan Hari Raya bagi tahun 2010. Majlis berakhir dengan kunjungan berhari raya ke kelas-kelas dari Pra hingga Tahun 6 diketuai oleh Guru Besar dan diiiringi oleh guru-guru yang lain dengan hidangan hari raya yang istimewa.


Reactions:
Categories: