Murid Terbaik dan Cemerlang SR Tungku Brunei III

Posted by S Tungku on Sunday, November 28, 2010 with No comments
Majlis bersejarah Penyampaian Hadiah Murid Terbaik dan Cemerlang yang berlangsung di dewan Sekolah Rendah Tungku pada 27 November 2010 akan menjadi kenangan sepanjang masa bagi mereka yang berjaya mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan sekolah.

Majlis dihadiri oleh Tetamu Kehormat Cikgu Hajah Hasnah binti Kula, Pemangku Penolong Pengarah Daerah / Pegawai Pelajaran Kanan Daerah Brunei III. Turut meraikan di majlis itu ialah Penyelia Kanan Daerah Brunei I & III, Penyelia Daerah Brunei III, Guru Besar Cikgu Suhaili bin Haji Jaafar selaku pengerusi majlis, Penolong-Penolong Guru Besar I dan II SR Tungku Cikgu Saramah binti Mail dan Cikgu Fizawati binti Haji Khanafiah selaku timbalan pengerusi, Ketua Kampong Tungku, Penghulu Mukim Gadong A, Persatuan Ibu Bapa dan Guru Sekolah Rendah Tungku, ibu bapa serta penjaga murid, guru-guru dan murid-murid yang diraikan.

Seramai 66 orang murid terbaik dengan peratus keseluruhan tertinggi menerima hadiah penghargaan hasil usaha mereka dalam pembelajaran. Enam orang murid terpilih dinobatkan sebagai murid cemerlang bagi tahun 2010 iaitu Nurul Fatihahtul Fazirah binti Roslan dari Pra B, Nur Izzah Imanina binti Mohd Roslan dengan mendapat 89.93% dari Tahun 1B, Mohammad Hazeeq bin Kiflee dari Tahun 2A dengan 88.00%, Nur Sabrina Mazidah binti Haji Mazlan dengan 95.17% dari Tahun 3A, Md Alif Afiq bin Haji Hasmiewandi dengan 87.60% dari Tahun 4C, Ak Abd Hafiz bin Pg Md Yacob dari Tahun 5A dengan 85.63% dan Aina Karmila binti Awg Mekrat dengan mendapat 5A (AAAAA) dalam peperiksaan PSR yang lalu.

Majlis dimulakan dengan ucapan alu-aluan dari Guru Besar sekolah ini dan disusuli oleh ucapan dari Tetamu Kehormat. Persembahan Koir Lagu Sekolah oleh murid-murid Tahun 3 dan 4, Tarian Asli Brunei oleh murid-murid Tahun 4 dan 5 serta lakonan oleh Tahun 3 dan 5 memeriahkan lagi suasana di majlis itu. Majlis juga diselajurkan dengan penyampaian cenderahati oleh Guru Besar sebagai tanda penghargaan kepada semua guru-guru SR Tungku.

Majlis berakhir dengan jamuan yang disediakan dan bergambar ramai guru-guru sekolah ini bersama Tetamu Kehormat di bilik mesyuarat sekolah.
Reactions:
Categories: